3 Начина как ръчно да си изработим лампа

CREATIVNI

3 начина как ръчно да си изработите лампа

Ръчно изработените лампи стават все по-популярни за творците и дизайнерите, както на българския, така и на световния пазар. Топлината, която създават тези грейнали в някой ъгъл очарователни слънца, за едни са просто източници на светлина, за други спомен, а за трети красива креативна лампа.

Всички ние знаем, че ръчно изработените предмети са единствени. Така е и с лампите. Сюжета им е един и същ, но те винаги са неповторими.

Във времето вече съществуват много интересни модели, изработени от топ майстори на това арт изкуство.

За направата им се използват всякакви материали, метал, дърво, хартия, пластмаса, стъкло и други.

С малко желание и някой стар предмет, можем да си сътворим прекрасна лампа, която да внесе топлина в дома ни.

3-начина-как-ръчно-да-си-изработим-лампа

ЛАМПА ОТ МЕТАЛНИ ЕЛЕМЕНТИ

Необходими са ни електрически кабел с превключвател, фасунга, крушка, една водопроводна тръба, 2 броя фитинги, 2 колена и 1 кръст като свързващ елемент.

Сглобяването е лесно. Коленете и фитингите се свързват с кръста и по този начин образуваме стойката на нашата лампа. Добавяме водопроводната тръба, завиваме я. Идва ред на кабела, който преди да промушим и закрепим където желаем,трябва да изолираме задължително.

Добавяме в края му желаната от нас крушка.  По желание, можем да състарим с боя, спрей и шкурка.

ЛАМПА ОТ СТАРИ ПРЕДМЕТИ

В домовете ни цари понякога хаос от стари и ненужни предмети. Ако не в нашите, то в тези на родителите ни, можем да намерим интересни материали за изготвянето на креативна лампа.

Един прекрасен пример за това е стар телефон с шайба.

Какво ни е нужно? Електрически кабел с превключвател, фасунга, крушка, метална връзка и естествено стария телефон с шайба.

Електрическият кабел се промушва през металната връзка, като преди това се изолира. Единия му край продължава през слушалката, която преди това сме разглобили и сме оставили без горно капаче. Именно там ще поставим края с фасунгата, а на нея желаната крушка. Другия край преминава през долната част на апарата и така завършваме нашата лампа.

ЛАМПА ОТ ДЪРВО

Дървото и дървените елементи позволяват да развихрим фантазията си до краен предел и да се потопим в света на приказките. Гората ни дава възможност да сътворим едни прекрасни лампи, които да топлят нощите ни и да внесат живот в домовете ни.

Пънчета, клонки ( едно по-дебело), мъх, електрическа инсталация, старо въже и кукичка за закачане на въжето, това евсичко необходимо да си направим креативна дървена лампа сами.

Можем да обработим със шкурка пънчето, както ни харесва или просто да го почистим и оставим във вида в който е. Пробиваме му дупка от едната страна, голяма колкото по-дебелото клонче. Него използваме за стойка на лампата.  Поставяме го под наклон. Правим си електрическата инсталация (описана е по-горе в другите две лампи) и спускаме въже с фасунга на която е закрепена крушка да виси.

Можем да декорираме с клонки или хербаризирани цветя, като съответно върху тях е добре да лакираме с лак за да се запазят.

Всяка една лампа, която изработите сами, може да разказва част от Вашия живот или да е свързана с Вашата история. Да напомня за миналото Ви и да пази в сърцето Ви прекрасен спомен.

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого