Превърнете спалнята в оазис на спокойствието с подходяща декорация

CREATIVNI

Превърнете спалнята в оазис на спокойствието с подходяща декорация

Във време, изпълнено с натоварени графици и безкрайни ангажименти, е важно да си осигурим качествена нощна почивка. След добър нощен сън светът буквално изглежда различен. А когато атмосферата в спалнята ни носи приятни усещания, всяка сутрин може да бъде страхотно начало.

Спалнята е място за почивка и релакс и точно това трябва да излъчва помещението. Това може да стане възможно благодарение на набор от красиви мебели и подходяща стенна декорация под формата на картини, стенни панели и фототапети.

Създайте релаксираща атмосфера в спалнята с деликатни изображения и картини

Хубавата спалня задължително включва елегантна и фина декорация. А каква по-подходяща декорация за спалнята от подходяща картина?

И тъй като спалнята е най-интимното място в дома, картините тук трябва да имат специално излъчване. Те трябва да насърчават спокойствието и съня и да ни карат да се чувстваме отпуснати и балансирани.

Романтични цветя, деликатни скици, живописни пейзажи – картините на тези теми ще превърнат спалнята ви в истинско убежище. Те също така са надежден начин да придадете характер и уют на помещението.

Изберете картини за вашата спалня, в които има нещо интригуващо, уникално и дори магическо. Ако имате проблем със заспиването, те биха могли да ви откъснат от натрапчивите мисли и да ви предразположат към сън.

Ако обичате природата, изберете флорална, растителна или горска тема. Подобни мотиви гарантират, че с един поглед ще ви заредят с добро настроение.

Важното е да откриете това, което работи при вас. Изборът също така зависи от пространството, с което разполагате.

Стенни панели за спалня? Защо не?

Стената зад спалнята е идеална за поставяне на декоративни панели. Те ще й помогнат да се открои и да допринесе за цялостното излъчване на помещението. Те работят добре както с боядисани стени, така и с тапети.

Дървените стенни панели ще направят спалнята по-уютна и топла. Те имат и акустичен ефект: намаляват шума и ехтенето и създават тиха атмосфера.

Със стенни панели във вид на естествен камък ще създадете леко неравна повърхност, която създава страхотен контраст с модерните мебели.

Можете да изберете и ретро декоративни панели, за да придадете старинен вид на спалнята. Тук всичко е позволено, защото както казахме – това е вашето най-специално място.

Фототапет за един по-различен вид на спалнята

Декорирайте акцентна стена или стената зад леглото с фототапет, ако искате да дадете повече живот на помещението. С различните стилове фототапети допълвате обзавеждането и придавате различен вид на стаята.

А най-хубавото е, че не се налага да шпакловате и боядисвате цялата стена. В повечето случаи поставянето на нетъкан тапет дори не изисква опит.

За да изберете правилния фототапет за вашата спалня, е хубаво да вземете под внимание обстановката, съществуващите мебели, цветове и стилове, а също така и източниците на светлина, височината на стената и цветът на пода.

Ако спалната ви има тъмен под, добра идея е да я озарите със светъл фототапет. Ако имате твърде много цвят в мебелите, изберете нещо по-неутрално или в хармоничен цвят.

Водещи са флоралните, природните и абстрактните мотиви. Флоралният фототапет ще придаде на стаята лекота, свежа енергия и модерен вид. Природните мотиви напомнят за чист въздух, спокойствие и благополучие.

По-абстрактните мотиви пък придават стилен и модерен вид в съчетание с дървени мебели или минималистични елементи.

Продукти от наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого