Как да украсим къщата на Коледа и Нова година?

CREATIVNI

Магията на зимните празници вече е около нас! Витрините, парковете и алеите лесно се потапят в омая на стотици светлини, от всеки ъгъл кънтят мотивите на коледни песни, а във въздуха се усеща приказната атмосфера.

Имайте предвид, че сега е подходящият момент да изберете уникални декорации, които ще ви помогнат да създадете специална атмосфера в дома си. Ето защо с помощта на колегите от Ladybook.bg подготвихме този материал за Коледната декорация.

Как да украсим къщата къщата за Нова година

как-да-украсим-къщата-на-нова-година

Коледна елха

Когато мислим как можем да украсим къщата за Нова година, първата идея обикновено е за украсената коледна елха. Това дърво може да бъде изкуствено или естествено – зависи изцяло от собственото ви въображение. Всеки път можете да украсите елхата по съвсем различен начин и да намерите алтернатива на старомодните аксесоари. И разбира се, можете да смените старото дърво с ново.

По магазините ще намерите голямо разнообразие от изкуствени ели, с различни размери и дори от различни видове. Между другото, изкуствената елха е не само начин да се грижим за околната среда, но и за чистотата на къщата.

Играчки за елхата

Изглежда, че вече избрахме коледната елха, и следващият етап включва нейната украса. За много от нас този процес е прекрасен навик, който предизвиква мили детски спомени, от времената, когато не сме имали ежедневни грижи.

Всеки от нас може да открие в скритите кутии на по-неудобните рафтове на шкафовете различни играчки, които остават свидетели на изминалото време, и които обозначават предпочитанията на семейството и тенденциите от миналото. Е, сега е подходящият момент да разнообразим колекцията си с нови играчки.

Със сигурност сега имате възможност да украсите елхата в един избран от Вас стил – модерно, традиционно или да изберете играчки, които ще подчертаят някои детайли. Играчките за елхата могат да бъдат изработени от стъкло, пластмаса, керамика, дърво или други материали.

А що се отнася до формата им, тук изборът е още по-голям: малки и големи топки, шишарки, дъждовни капки, гирлянди, коледни панделки, играчки или други ръчно изработени орнаменти. Включете се, експериментирайте и очевидно – действайте!

коледен-пачуърк-венец

Коледни венци

Венецът в класическия си вариант е незаменим атрибут на зимните празници на Запад. От гледна точка на религията, кръглата форма на короната символизира вечната верига на живота, а зеленият цвят призовава за вечно съществуване. И въпреки че само преди 30 години можехме да гледаме коледни венци само в американски филми, днес декорирането на входната врата се превърна в истинска традиция и в нашата среда.

Защо вратата? Защото входната врата е първият обект, който гостите и коледарите виждат. Въпреки това, заслужава да се спомене, че короната може да бъде поставена навсякъде, от врати до порти и прозорци.

Зимният венец от изкуствени борови клонки или самата естествена клонка на „пухкава“ елха е перфектна алтернатива на елхата. Украсете венеца с гирлянд или закачете играчки и стаята ви ще изглежда много специална. Това е много успешен вариант за по-семплите стаи.

Новогодишни гирлянди и лампички

Без какъв орнамент не можем да си представим новогодишната нощ?

Точно така!

Без разноцветни гирлянди и лампички!

Електрическите лампички за украса са два вида: тези за стаите в къщата и тези за декорация на фасадата, този факт си струва да вземете предвид при избора.

Външните гирлянди са устойчиви на атмосферни условия, било то дъжд, сняг или ниски температури. С този тип гирлянди могат да бъдат украсени къщи, храсти, дървета, всичко, което трябва да направите, е да изберете любимия си нюанс на осветлението.

Лампичките за къщата не са предназначени за декориране на външното пространство, тъй като не са осигурени със защита от влага и здрави електрически проводници.

Струва си да се признае, че без новогодишни гирлянди и светлини магията на празниците изобщо няма да бъде същата – запомняща се и очарователна. Затова се уверете, че и вие имате тези атрибути в списъка за пазаруване за уникалната декорация на екстериора и интериора на къщата.

Фойерверки

Фойерверките, ракетите, конфетите и бомбичките са друг традиционен символ на зимните празници. Очевидно в навечерието на Нова година можете да гледате “танца” на фойерверките по телевизията, но не можете да сравните това преживяване с чудотворния момент на лично шоу с фойерверки.

Но внимавайте! Когато пускате фойерверки, спазвайте стриктно мерките за безопасност. Така ще посрещнете новата година шумно, забавно и най-важното – със сигурност.

Продукти от наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого