Creativni.com

Домът за творци
на ръчно изработени продукти
в България

Скрапбукинг - Какво представлява?

Скрапбукинга (Scrapbooking) – това е начин да се съхранят, организират и представят на едно място лична или семейна история, фотографска колекция. Характерните Скрапбук колекции може да включват различни фотографии, извадки / всякакви видове / от списания, книги, вестници или други хартиени носители. Подобно на Лексиконите, Скрапбуковете съдържат елементи със сантиментална стойност за човека, на който са посветени. Може също така да съдържат и допълнително поставени дребни предмети, които са пъхнати някъде из страничките на скрапбука. Когато човек разлиства подред страниците – той открива най-разнообразни елементи, заредени с минали мигове и историята заживява отново. Връщат се спомени и всичко това придава много голяма сантиментална стойност на този вид личен подарък.

В днешно време материалите и елементите, които се използват за декорация, са неимоверно много и разнообразни. Всички големи книжарници предлагат много широк спектър от възможни декоративни допълнителни елементи, които могат да се използват в скрапбукинга. Както готови листове картон с декорирани елементи, така и пособия за очертаване, изрязване, добавяне, наслагване на отделни елементи, така и всякакъв вид дребни декоративни елементи- пайети, брокат, панделки, цветни листчета, малки лепенки, цветчета, фигурки и т.н.

Скрапбук – ръчна изработка придава фин отпечатък и от твореца, създател. Всеки отделен творец придава своя стил и усет за комбиниране на цветовете и елементите.

При изработката на Скрапбук няма ограничения! Всеки творец по собствено желание подрежда страниците и ги допълва и украсява както музата му е подсказала. Естествено хармоничното съчетаване на цветовете придава стил и красота. Малките детайли добавят общата визия, а личното послание, особено изписано на ръка, създава впечатлението за неповторимост и уникалност.

За най-радостния момент – появяването на бебенце- Скрапбук може да бъде страхотен подарък. Майката ще попълва страничките с минаване на времето и с порастването на детето. Така след време тя и семейството ще имат една подредена по хронология и събития прекрасно събрана история.

Запазете миналото!

Най-новите творби от нашите творци

Творци в тази категория

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.


Loading

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого