Creativni.com

Домът за творци
на ръчно изработени продукти
в България

Стринг Арт

стринг-арт

Снимка – youtube.com

Стринг Арт - какво представлява техниката.

Името Стринг Арт идва от английската дума “string”, която означава струна, въже. Веднага правим асоциация, че става дума за влакна, подобни на струните. Но понеже имаме и Арт- това означава, че има вложени въображение и цветове.
Всъщност Стринг Арт означава точно това – Изкуство с цветни конци.

На снимката виждате основните елементи, от които се изработват Стринг Арт паната. Обикновено те включват – дървена дъска, пано, пирончета, чук, моливи и инструменти за очертаване на модела, ножица и разбира се – цветни конци. Желателно е да бъдат от сравнително дебел конец, така че да бъдат издръжливи във времето. Качеството на боята им също дава отражение на трайността на творбата след време. Избирайте хубави и здрави конци, когато искате да творите Стринг Арт пана. Така те ще бъдат по-дълго време красиви и съхранени.

стринг-арт-материали

Снимка – youtube.com

След като сте подготвили всичко необходимо – започва същинската част. Започвате да намотавате цвят след цвят. И така докато постигнете желаната фигура. Красотата се крие в преплитането и преливането на цветовете. Наслагването им създава различни нюанси и творбата придобива завършен и хармоничен вид.

Освен с пъстроцветни конци, можете да изработите и едноцветна Стрин Арт творба. Или да комбинирате 2 цвята. Такива творби носят свой индивидуален чар и харизма.

В нашата платформа имаме участник в категорията Стринг Арт – Вяра Илиева и творбите са нежни и красиви. Можете да ги разгледате в нейния профил.

Ако и вие сте творец на Стринг Арт творби - не се колебайте - елате и ги споделете с широката публика. Това изкуство е малко познато и има нужда от своите апостоли. Очакваме Ви!

Най-новите творби от нашите творци

Творци в тази категория

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.


Loading

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого