2 идеи за ръчно направени рамки за снимки

CREATIVNI

Рамки за снимки - как лесно и с подръчни материали да направим нещо уникално и неповторимо

Вкъщи имате все повече и повече снимки, които вече не знаете къде и как да съхранявате? На рафта в хола има няколко рамки за снимки, но те ви се струват безизразни и няма как да съберат всички ваши спомени, които си струва да бъдат показани? Ние намерихме решение на този проблем, като ви представяме няколко начина да си направите сами рамки за снимки, които да отразяват вас, а също така и да са чудесна декорация за вашия дом.

1.Рамка от картон

Предимството на този метод е, че може да използвате всякакви цветове, които ви харесват. Картоните се продават в толкова много нюанси, че със сигурност ще откриете този, който ви допада. Друг вариант е да вземете просто бял картон и да покриете повърхността с боя, която се съчетава идеално с декорациите на вашата стая.

След като купите избрания от вас картон трябва да очертаете желания размер за бъдещата рамка. Изчертавате правоъгълник върху картона и го изрязвате. Режете внимателно, защото нежеланите изкривявания от линиите биха били доста видими.

След това в центъра на вече готовия правоъгълник нарисувайте втори, малко по-малък от размера на снимката. Внимавайте да не повредите картона.

За декорация може да използвате каквото желаете. Ярки стикери, цветя, букви, текстилни рози и други, които се продават във всеки канцеларски магазин. Тук изборът на хубаво и качествено лепило е много важен, за да осигурите надеждно залепване на декоративните елементи върху вашите рамки за снимки.

Идва ред на гърба на рамката, в който всъщност ще положите избраната от вас снимка. За него може да използвате същия картон. Изрежете правоъгълник, който е с 1 см. по-голям от самата снимка. Залепете краищата към основата така, че горната част да остане незалепена – получава се джоб. Изчакайте да изсъхне и поставете вашата снимка в рамката.

Освен тези идеи как да си направите сами рамки за снимки, можете да разгледате и творбите на нашите творци. Те имат прекрасни идеи за хендмейд декорации.

рамки-за-скнимки

2. Оригинална рамка за подарък
Перфектния подарък е този, който е подарен с душа и е направен с двете ни ръце. Разбира се, във всички магазини днес има многообразен избор за подаръци, но те нямат енергията, която носят ръчно изработените такива. Завършете основния подарък с ръчно изработена рамка за снимка и нейният получател със сигурност ще бъде приятно изненадан и трогнат.
Процесът е съвсем прост. Изрежете основата на снимката от картон, като той трябва да бъде с не по-малко от 5 см. по-голям от размерите на снимката.
След това в центъра изрежете отново правоъгълник, който да е с 1 см. по-малък от снимката.
И идва време за по-интересната част. Изберете плат, който да е съобразен с получателя на снимката. Ако е за дете това може да са анимационни герои, за жени – флорални щампи, а за мъже – нещо изчистено от по-тъмната гама.
Изрежете плата по картона така че да обхваща и неговите ръбове. Не забравяйте също така да направите и прозореца в центъра. Залепете плата добре, така че да няма гънки.
Направете отново джобче за снимката. И вашата рамка очаква празничния повод, за да бъде подарена.

Творби на наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого