Как да си направите сами саксии за цветя

CREATIVNI

Няколко интересни идеи как сами да си направите саксии за цветя

Омръзнало ли ви е скучния интериор вкъщи и в градината? Ние ви представяме няколко алтернативи, с които да придадете разнообразие и настроение у дома.  В предишната статия ви показахме как сами можете да  направите Великденско зайче.
Сега ще ви покажем как може да си направите сами саксия за цветя. Това е чудесен начин да се забавлявате и да прекарате малко време със семейството или приятелите си. Освен малко свободно време е нужна и много креативност, за да осъществите всички идеи в главата си. Направата на един такъв аксесоар няма да ви затрудни, но след това ще може да се наслаждавате дълго време върху резултата от работата си.

1. Саксии от консерви и кутии
Защо не? Това е една бърза, лесна и евтина алтернатива на всички скъпи саксии от витрините на магазините. Какво ви трябва? Метални кутии от кафе или пък консерви от царевица и друго. Ако домът ви е артистичен първите може да оставите така, като просто ги лакирате. Би изглеждало изключително красиво. Ако тази идея не ви допада, може просто да отстраните етикетите и да потопите кутиите и консервите в цветна боя. Ефектът „уау” е гарантиран!

2. Саксии от стари свещници
Когато любимата ви свещ изгори и останете с красив стъклен съд, то струва си да й дадете втори живот!
Всичко, което ви трябва е стар свещник, пръст и любимите ви цветя.

саксии-за-цветя

3. Саксии от кокосов орех
Навсякъде по магазините виждаме така нашумялата тенденция за купи и всякакъв вид контейнери за хранене от кокосови орехи. Защо да не ги използваме и за саксии, които биха стояли много стилно във вашия хол.
Как? Пробийте кокосовия орех и излейте водата. Разрежете го на две вертикално и използвайте съдържанието му в кухнята, за да приготвите нещо вкусно. Почистете добре обвивката със сода за хляб и я оставете да изсъхне. Сложете камъчета и почва. Всякакви зелени растения биха изглеждали страхотно в тези саксии.

4. Саксии от стари мебели
Всички сме пълни със стари и непотребни мебели, които не знаем какво да правим А можем просто да им вдъхнем нов живот. В интернет пространството има всякакви идеи за саксии от градински столове, малки шкафчета или кутии за инструменти.
Кой казва, че столът е само за сядане? Или че шкафа е само за прибиране на вещи? Премахнете седалката на стария стол, боядисайте го в ярък цвят, сложете на мястото на седалката подходяща саксия и допълнете с любимото си цвете.
Почистете шкафа и кутията за инструменти добре, боядисайте ги в различни и ярки цветове, или пък запазете автентичността им колкото се може повече с тъмен дървесен цвят, след това ги напълнете с пръст и посадете цветя.
Цветята у дома са онзи специален елемент, който придава завършеност на целия вид на помещенията или градините ни. А както знаем нашия дом е отражение на нас самите. В такъв случай какво по-хубаво от това и всички малки детайли в него да са плод на нашето въображение и идеи.

Ние ви предоставихме няколко красиви алтернативи за саксии, които разбира се, вие може да промените според вашите предпочитания. Въоръжете се с малко търпение, много ентусиазъм и добро настроение. Успех!

Творби на наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого