Ръчно направени ароматни свещи

CREATIVNI

Чудите ли се как да си направите красива свещ сами? Противно на очакванията, това изобщо не е трудно. Струва си да отделите време и да направите красиви ароматни свещи, които ще направят интериора в дома ви уникален. Ръчно изработените свещи са едно много по-евтино решение. Също така е много важен и екологичният аспект, тъй като те могат да бъдат направени от елементи, които вече имате у дома, но не изпълняват първоначалната си функция.

Най-хубавото на този тип занаят е това, че всичко зависи единствено от вас и вашето въображение. Вие избирате аромата и декорацията на свещта, затова преди да започнете се спрете на любимия си аромат или този, който ви действа най-добре. Защото, както знаем, ароматите влияят значително на нашето благосъстояние, някои от тях помагат за това да се успокоим, други ни събуждат, а трети биха могли да ни докарат главоболие.

Когато обмисляте да направите сами свещи, вземете предвид освен любимите си аромати, но и техните свойства и това къде ще бъде разположена свещта. Ако желаете тя да краси вашата спалня, изберете отпускащи и успокояващи аромати. Лавандулата ще бъде перфектна, тъй като ще ви помогне да заспите и да се справите със стреса от изминалия ден. Ако търсите аромат, идеален за хола, обърнете внимание на плодовите аромати, които не са сънливи. А ако искате да поставите ароматизирана свещ под коледното дърво за вашите близки, то цитрусовите аромати, както и подправките, използвани в кухнята през този период, като карамфил или джинджифил, ще са чудесен избор.

как-да-си-направим-ароматни-свещи

След избора на аромат, идва и изборът на съд, подходящ за свещта.

Може да използвате това, което вече имате в кухнята си. Буркан за конфитюр или неизползваема чаша ще са идеални за тази цел. Друга алтернатива е формата на вече изразходена свещ.

Останалите продукти от които се нуждаете са восък или парафин, фитили и етерични масла. Отново може да използвате остатъците от други свещи, като просто ги разтопите на водна баня и разбърквате редовно с дървена клечка. Преди това премахнете фитила, отрежете го с правилната дължина, според съда, който сте избрали и го прикрепете към него. След като восъкът или парафинът се разтопи, оставете го да се охлади за 2-3 минути. И тук е моментът да добавите етерични масла, според вашия вкус и предпочитания.

Ако искате да направите своята свещ още по-интересна може да добавите елементи за украса, като ги изсипете предварително в своя съд или пък да редувате ред восък с ред от украсата. Варианти за украса са канелени пръчици, портокалови стърготини, всякакви видове цветя, кафе на зърна, дори брокат. Всичко зависи от вас. Друг вариант е да сложите различни оцветители, които да придадат настроение и да се съчетаят с вашия интериор.

Освен свещта, може да разнообразите и самия съд. Може да прикрепите клонче лавандула към буркана с памучна връв или пък канела с нарязан сушен портокал, което също би подчертало естествения характер на декорацията.

ароматна-свещ-капучино"

Творби на наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого