Важните неща, за които да помислите, когато избирате кухня по поръчка

CREATIVNI

Важните неща, за които да помислите, когато избирате кухня по поръчка

Кухня по поръчка е най-доброто решение, когато искате най-важното помещение в дома ви да е възможно най-удобно и функционално. Особено важно е да изберете кухня по поръчка, ако предвиденото за тази цел помещение е малко или с нестандартна форма и разположение. Доверявайки се на доказан интериорен дизайнер, помислете заедно с него за най-важните елементи при изграждането на вашата кухня по поръчка.

Помислете предварително за най-подходящото оформление на вашата кухня по поръчка

Преценете внимателно къде в конкретната кухня по поръчка е най-добре да бъдат разположени най-важните ѝ компоненти – кухненската мивка, плота, хладилника, масата и столовете. Уверете се, че цялото оформление на вашата кухня по поръчка е структурирано и максимално опростено, за да може да я използвате удобно и функционално. Кухня по поръчка с прекалено претрупан интериор би ви затруднила при бързото и приятно приготвяне на храна за вашето семейство.

Наличието на достатъчно места за съхранение е много важно за уютната и удобна кухня по поръчка

За да е вашата кухня подредена и комфортна е нужно да имате достатъчно шкафове, в които да приберете и подредите вашите съдове, прибори и хранителни продукти. Изберете шкафове, които се вписват добре в наличното пространство. Внимавайте за това интериорът им да е функционален. Заложете на шкафове с повече рафтове и отделения, за да може да сортирате всичко в тях максимално прецизно. Добра идея за по-дълбоките шкафове е да бъдат оборудвани с чекмеджета, за да може лесно да достигате до съдържанието им.

Добре проектираното осветление създава атмосфера във всяка кухня по поръчка

Помислете предварително как да осигурите максимален приток на естествена светлина. Увеличете разпръскването ѝ в помещението като подберете за вашата кухня по поръчка подходящи огледала и метални повърхности, от които да се отразява светлината. Осветете допълнително с поставени на ключови места осветителни тела – над мивката, плотовете за приготвяне на храна и шкафовете за съхранение, за да е дейността ви в кухнята лесна и приятна.

Подовата настилка на кухня по поръчка трябва да е устойчива и лесна за почистване

Подовата настилка също е важен фактор за това да използвате вашата кухня по поръчка удобно и безопасно. Подберете настилки, които не се хлъзгат, почистват се лесно, не задържат петна и са устойчиви на влага. Съобразете цвета и стила на подовата настилка с цялостния интериор на вашата кухня по поръчка. Той може да допълни общото внушение на помещението или да се превърне в интересен акцент. Всичко в една кухня по поръчка зависи от индивидуалния вкус и почерк в обзавеждането.

Подберете качествена и мощна вентилация за вашата кухня по поръчка

Това е много важно, за да не се задържат остатъчни неприятни миризми след приготвянето на храната. Избирайки качествен абсорбатор с мощен аспиратор за вентилацията на вашата кухня ще решите устойчиво този проблем.

 

Спирайки се на кухня по поръчка може да обмислите и най-малкия детайл, за да сте сигурни, че всичко в нея ще е по ваш вкус. Качествено проектираната и обзаведена кухня по поръчка е удобна и функционална и отговаря в максимална степен на вашето чувство за естетика и уют.

Продукти от наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого