Как да си направим капан за сънища у дома

CREATIVNI

Капан за сънища - известен амулит

Как да си направим капан за сънища у дома

Капанът за сънища е едно от най-разпространените средства против кошмари.

Капанът за сънища е един от най-известните и със сигурност най-красивите етнически амулети. За да внесете положителна енергия във вашия интериор и да създадете уникален стил, ние ви представяме един лесен начин, с помощта на който да направите своя амулет съвсем сами. Всичко от което се нуждаете са няколко основни материала и малко свободно време.

Капанът за сънища идва от Южна Америка. Амулетът е създаден от индийско племе и според древна легенда е трябвало да предпазва от кошмари и лоша енергия. Днес много хора все още вярват в магическата сила на талисмана, а освен това оценяват и неговата естетика. Ако искате вие също да видите този уникален аксесоар на една от стените си или пък искате да го подарите на някой ваш близък – то няма какво да ви спре!

Всеки един от детайлите на амулета има специално значение.

Най-силно значение има големият кръгъл обръч. Смята се, че той олицетворява цикъла на живота.

Мрежата наподобява мрежата на паяк, защото не е за никого безизвестно колко неща попадат в нея. Точно така и в мрежата на капана трябва да бъдат уловени всички кошмари и лоша енергия.

Перата, прикрепени към обръча, също изпълняват специална функция. Някои хора смятат, че те са стълбица, по която да минават добрите сънища и енергия и да влизат в съзнанието на спящия.

как-да-си-направим-капан-за-сънища-у-дома

Днес, разбира се, дизайнът на капаните е осъвременен и често се добавят към него всякакви мъниста, камъчета, пайети и други.

За да направите сами своя талисман се нуждаете от обръч, който може да бъде метален, дървен или пластмасов с размерите на амулета, който искате да получите накрая. Също така ви трябват няколко цвята прежда, мъниста, пера, лепило и ножици.

Ако нямате прежда или не може да си набавите, опция е и да използвате някакъв плат, като просто го нарежете на равни лентички с ширина около 2 см.

  1. Увийте преждата или плата около обръча, така че да го покриете целия.

  2. След това вземате отново прежда (може да бъде в същия цвят, а може и в друг) и започнете да я кръстосвате през обръща, така че да запълните цялата вътрешност и да се получи подобие на паяковата мрежа.

  3. Вземете същия материал, който сте използвали за мрежата и отрежете няколко парчета връв, които да прикрепите към обръча, така че да висят от него и към тях да прикрепите перата. Връвта може да е с различна дължина, като най-късите трябва да са от края, а в средата да са най-дългите.

  4. С лепило залепете перата.

  5. За декорация може да сложите мъниста на някои от конците прежда или с лепило да прикрепите други малки пера.

И готово! Вашият капан за сънища е готов! Може да го окачите над леглото си или пък ако го използвате просто за декорация да го сложите на място в дома ви, на което ще подхожда.

Ако искате да направите нещо друго сами у дома, можем да ви предложим идея за ръчно декориране на рамки за снимки.

Творби на наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого