Creativni.com

Домът за творци
на ръчно изработени продукти
в България

Ръчно изработени творби - плетени на 2 куки

плетени-на-2-куки

Както Плетенето на 1 кука, така и това на 2, носи своята специфична наслада и удовлетворение. Творения плетени по този начин има във всички сфери на живота – от зимните бабини чорапи – до покривки за легла и всякакви връхни топли дрехи. Освен това Творците вече наблягат и на аспекта – играчки, чанти, украшения, дори бижута.

Плетенето съвсем не е вече старомодно, монотонно и еднотипно. Вече е креативност! Дори нещо повече. Има изследвания през последните години, които обявяват плетенето за антристрес терапия. Човек може да си успокоява нервите, докато минава бримка, след бримка.. 🙂

Има и още нещо любопитно. Тъй като по някакви остарели разбирания се счита, че плетенето е “женска” работа, мъжете, които плетат – пазят тази “тайна” за себе си. Но ние, Креативните, знаем, че има голям брой мъже, които също се любуват на плетенето, бродирането. Шиенето – един “братовчед” на плетенето – е Висша Мода, създавана предимно от мъже. Ето защо ролята и мястото на мъжете в плетенето би трябвло да е поне наравно с това на жените.

Creativni.com приветства всички, които плетат!

Различни изделия плетени на 2 куки

Най-новите творби от нашите творци

Вили Лалчева

Меко бебешко одеалце

Бебешко одеалце плетено на две куки..
Обгърнете своето малко съкровище с мекичко одеялце.
100% ръчна изработка.

Може да се изработи в цветове по избор на клиента- едноцветно, пъстро, преливащи ( омбре- ефект).

Вижте продукта »
Бебешки-комплект-в-4-части
Светлана Черганова

Бебешки комплект в 4 части

Бебешки комплект в 4 части – жилетка, гащеризон , шапка и терлички. За по-лесно обличане гащеризончето се закопчава отзад , на гърба и също така от вътрешната страна на крачолите / за да се сменя лесно памперса/. Използвана е 100% акрилна, бебешка прежда и за декорация бяла вискозна прежда. Подходящо е за кръщенета и празнични случаи. Размер 3-6 месеца.

Вижте продукта »
бебешка-жилетка
Светлана Черганова

Бебешка жилетка

Бебешка жилетка изработена от много мека бебешка прежда с уникален състав вълна, бамбук и акрил. Вълната дава топлина, бамбука прави изделието много меко, а акрила допринася за запазване на формата на изделието /да не се развлачва/. Изчистен и класически дизайн.

Вижте продукта »
бебешки-пуловерчета-и-жилетки
Светлана Черганова

Бебешко пуловерче

Бебешко пуловерче със задно закопчаване. Семпъл и елегантен модел. Откопчава се от горе до долу и е лесно за обличане. Изработено е от 100 % бебешка вълнена прежда – много мека на допир. Размер – подходящ за бебета от 3 до 6 месеца.

Вижте продукта »

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.


Loading

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого