Творец

Деница Алекова

деница-алекова

Основни контакти:

За мен:

 Казвам се Деница Алекова и съм от град Русе. Брошките са моето хоби, което лека полека се превърна в страст. Както се казва всичко започна като на шега. Винаги съм обожавала аксесоарите, които са различни, открояващи се, които носят своята уникалност и индивидуалност. Разглеждах творбите на доста автори, но все не откривах моите идеи в техните творения и постепенно в мен започна да се заформя идеята да опитам аз да си ги създам. На пръв поглед всичко изглеждаше лесно, какво толкова можех да сбъркам? Е, не беше точно така, всяко начало е трудно, но и изпълнено с удовлетворение от постигнатия резултат. Започнах с нашиване на камъчета по реверите на ризите ми, учех се в движение и постоянно търсех информация в интернет. Гледах с часове уроци на различни майстори, които показваха как се шие или изрязва. Намерих и подходящите материали и вече
от година и половина създавам брошки, които имам удоволствието да носят както дами от България, така и от други държави.

Категория:

Бижута, Брошки

Поръчки:

Изпращам брошката по куриер, на посочен адрес. Заплащането става с наложен платеж.

 Брошките се създават от мъниста, кристали, стъклени камъчета и пайетки пришити върху филц. Всяка брошка започва от рисунка и завършва с последната пришита пайетка. На ръка, едно по едно, мънисто, кристалче или камъче, всяко се пришива към филца върху предварително нарисуваната форма. Гръбчето е от естествена кожа, която се обшива на ръка с пайетките, за да не се вижда филца. Закопчалката е тип пинче, което позволява да се прикрепи по-лесно и щади кожата. Вече поставям и лого с топъл печат, за да гарантирам качеството на изработката си. Когато някоя дама желае да създам брошка за нея винаги подробно разпитвам за предпочитан модел, цветове, размер и материали. След което започва и създаването на самата брошка. Осем часа е минимумът за създаване на брошка, но може и повече време да отнеме ако моделчето е по-сложно. За това посочвам срок на изработката една седмица. Винаги изпращам снимки, които са без обработка, за да може дамата да следи процесът на създаване на брошката и заедно да уточним промените, ако възникнат такива. След завършване на брошката отново правя снимки и ги показвам. Всяка брошка е старателно опакована в кутийка, за да може да пътува към своята дама.

Творби

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого