Великденско зайче-как да го направим сами?

CREATIVNI

Как да направим сами декоративни великденски зайчета.

Приготвянето на великденски декорации за дома е не само начин за създаване на оригиналност във вашия интериор по време на празниците, но често е и начин да включите децата в целия процес и да прекарате време с тях в творческа игра. Днес имаме няколко идеи за това как може да направите празниците още по-забавни и приятни, правейки своята уникална великденска украса.
Декоративни великденски зайчета? Защо не? Простите великденски декорации носят най-много емоции. Ние сме подбрали три лесни начина да разнообразите украсата на един от най-светлите празници.

1. Великденски зайчета на шишче
За приготвянето им се нуждаете от няколко компонента: бяла и цветна хартия, която може да бъде в цвят, който харесвате и отива на атмосферата във вашия дом, молив, ножици, дървени пръчки (например за шишчета) и лепило.
На белия лист хартия нарисувайте контур на заек с молив (може да го нарисувате и от готов шаблон). Изрежете го внимателно. Поставете вече готовия шаблон върху цветната хартия и изрежете второ зайче. А след това нанесете върху дървената пръчка лепило, както и от вътрешната страна на двата шаблона. Притиснете двете половини леко, докато засъхне лепилото. И вашата украса е готова.

2. Зайче от хартия за картички
Тук вариантите са стотици, всичко зависи от вашето въображение. Трябва ви хартия, молив и всички останали приспособления за декорация, за които се сетите. Това могат да бъдат: пайети, прежда, памук и много други. Изрежете вашите шаблони, залепете ги на цветна хартия, украсете ги и ги поднесете като покана на своите близки да отпразнувате празника заедно. Смятаме, че едно такова закачливо предложение би допринесло с много за настроението на цялата компания.

великденско-зайче-как-да-го-направим-сами
3. Великденско Зайче от тоалетна ролка За тази декорация ви трябват само няколко неща от магазина за канцеларски материали, а ако имате дете – то вие със сигурност ги имате във вашия дом. Това са: ролки от тоалетна хартия (по една за всяко зайче), ножица, лепило, бои, химикалки, цветна хартия, някакви капси или стари копчета. Боядисайте хартиените ролки с цветовете, които искате, или пък облепете ролката с цветна хартия. След това изрежете чифт цветни уши за всяко зайче. Те могат да бъдат два тесни правоъгълника. По ваше желание може да ги оцветите с флумастери или моливи. Ушите трябва да бъдат залепени едно до друго от вътрешната страна на тоалетната ролка. След това начертайте нослетата, устата и мустаците на зайчетата. За носа и очите може да използвате капси от магазина или пък стари копчета, които вече не ви влизат в употреба. Разбира се, като вариант остава и да ги нарисувате. За да се получи по-закачливо от другата страна на ролката може да сложите топче памук или прежда за опашка. Един от най-популярните символи на Великден е великденското зайче, затова си струва да отделите малко време, за да разнообразите декора у дома, а също така и да прекарате време в забавления със своите близки. Може да промените всички тези идеи, според вашия вкус и предпочитания. А също така и да ги приспособите към различни празници, защото те биха били чудесна украса и за рождени дни.
великденски-яйца

Творби на наши творци

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого