Букет от сапунени рози – как се изработва?

CREATIVNI

Разберете тайната на този вид букети

Букет от сапунени рози – нещо свежо, красиво, ароматно и трайно. Напоследък този вид рози, във вид на букети, представляват голям интерес. Идеални са за подарък и декорация на дома или офиса. Този вид букети са трудни за изработка и техниката изисква познания и умения.

букет-от-сапунени-рози-кашпа

Решихме да обясним как да се изработват този вид цветя и как се аранжират във вид на трайни букети или в кашпи. Нашият талантлив творец Neri Lyn беше така любезна да ни съдейства и да разкаже в подробности етапите и методите на изработката. Нейните творби притежават уникален стил подчертан с красота, излъчване и неповторимост. 

За да направите букет от сапунени рози са ви необходими няколко неща.

Най-важното – трябват ви розите. За да ги направите ще имате нужда от сапупена основа. Тя може да бъде готова и от настърган бебешки сапун. 

Неговото свойство пластичност при смесване с желатин и вода, позволява да бъдат моделирани листенцата на розичките, като за тази цел се използват и различни форми или пък се моделират на ръка. В процеса на приготвяне на пластичната маса, могат да се добавят различни багрила и ароматизиращи масла. Много е важно съотношението между количеството желатин и вода, което трябва да бъде 1:7 и да се остави около 30 минути да набъбне добре. Сега пластичната маса е готова за работа и може да оформите листенцата. След като те са готови, се оформят розите. В центъра се поставя стиропорена основа и към нея започват да се прикрепят листенцата. Едно по едно се закрепват и се залепват до оформянето на сапунена роза с желания то вас размер. Залепването се прави с универсално лепило или лепило за хартия.

След като сте оформили достатъчно рози, идва моментът за аранжиране в букет. Това може да стане в кутия, в кашпа или друг подходящ съд. Може да добавите други елементи, като зелени листа, креп хартия, панделки за кутията и всичко друго, което сметнете, че е подходящо. Веднъж направили розите, останалото е въпрос на вашата муза и предпочитания. 

Букетите от сапунени рози са трайни /да не кажем вечни/, цветята не увяхват и запазват вида си много дълго време. Това е страхотен подарък за всякакъв повод. Направата на букет от сапунени рози съвсем не е лесна задача. Но красотата и нежността, която излъчват този вид букети си заслужава усилието. Можете да опитате и да споделите с нас какво се е получило.

Абонирайте се за нашият бюлетин и получавайте новите творби директно във Вашия мейл.

Нека музата бъде с Вас!

креативни-домът-на-българските-творци-лого
Категории: Блог статия

Creativni

Аз съм инициаторът на този проект, като същевременно съм и една от вас - творец. Обичам всичко, което е хармонично, красиво и направено с ръце.